Iedereen is wild van Lukaku... behalve Mourinho

Robby Morren
Robby Morren
| 46 reacties
Iedereen is wild van Lukaku... behalve Mourinho
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku is hot. De aanvaller vulde deze week de pagina's van tal van buitenlandse kranten en websites. Iedereen is wild van de Rode Duivel... behalve Jose Mourinho.

Lukaku is bezig aan een sterk seizoen bij Everton. Met elf goals en zes assists kan de spits tot dusver een mooi rapport voorleggen. Toch ziet het er niet naar uit dat hij zijn Chelsea-droom in realiteit zal kunnen omzetten. Jose Mourinho is namelijk niet zo'n fan van de Belg.

Prijskaartje van 25 miljoen

Mourinho heeft een eigen verlanglijstje met het oog op volgend seizoen. Daarop prijken de namen van Edinson Cavani en Diego Costa, twee spelers waarvoor de Engelse topclub diep in de geldzak zou moeten tasten. Een verkoop van Lukaku kan een aardige duit opleveren. Begin deze week meldden meerdere Engelse bronnen dat er een prijskaartje op het hoofd van Lukaku plakt: 25 miljoen euro.

Clubs in de wachtrij

Aan belangstelling geen gebrek, de clubs staan in de wachtrij voor Lukaku die dit seizoen op huurbasis voor Everton uitkomt. Die club is bijzonder tevreden en zou hem graag definitief inlijven. Enige probleem: 25 miljoen euro is te duur. Dat prijskaartje vormt ook een probleem voor Newcastle, een andere gegadigde. Een Premier League-club die eveneens geïnteresseerd is en de transfersom wel zou kunnen ophoesten is Tottenham.

Niet in Engeland

Hoewel het er naar uitziet dat hij Romelu niet in zijn eigen basiself wil droppen, onderschat Mourinho zijn kwaliteiten ook niet. Dat blijkt uit berichten in de Engelse media die stellen dat de meester tacticus Lukaku niet wil verkopen aan een club uit de Premier League. In dat verhaal heeft de Belg nog meerdere opties: de Bundesliga, de Serie A of de Primera Division. Zowel Borussia Dortmund als AS Roma zouden verregaande interesse tonen en ook Atletico Madrid lonkt naar hem. Vraag is wat Lukaku er zelf over denkt...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties