Reactie Aline Zeler: "Kan niet stoppen zonder groot toernooi"

Aline Zeler: "Kan niet stoppen zonder groot toernooi"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgian Red Flames gingen gisterenavond aan Den Dreef onderuit. Het WK halen wordt voor de Belgen nu weer wat moeilijker, maar aanvoerder en goalgetter Aline Zeler wil niet opgeven: "We moeten nu gewoon 9 op 9 halen in de komende wedstrijden, dan zien we wel."

Aernout Van Lindt in Leuven

Na de wedstrijd stond de teleurstelling op de gezichten van de Flames te lezen. De kapitein legt uit: "We hebben echt een plat gevoel nu. Niet van vermoeidheid, want we konden nog. Had de wedstrijd tien minuten langer geduurd, kwamen we misschien nog gelijk. Hadden we zo aan de wedstrijd begonnen zoals het laatste halfuur, zat er misschien meer in."

"Een gelijkspel had verdiend geweest", meent Zeler. "Maar tegen toplanden blijken we altijd net iets te kort te komen. Details maken dan het verschil, daar moeten we nu ook aan werken. We moeten het match per match bekijken en niet vergeten dat we de voorbije zeven maanden sterk gegroeid zijn. Het was nu ook weeral beter dan in Nederland, waar we in de eerste helft weinig kansen kregen."

"Topschutter? Dat is een doel"

Zeler scoorde zelf wel opnieuw en staat daardoor nu al op 23 rozen, eentje minder dan topschutter aller tijden voor België Femke Maes: "Ik wist het niet dat ik daar bijna was, maar dat is wel een leuk doel op zich. Het is jammer dat het nu niets oplevert, maar ons team heeft echt wel de capiciteiten. Iedereen is topfit, ook de bankzitters."

En dus moet er nu vooral vooruit gekeken worden, het WK is nog niet helemaal weg: "We moeten proberen winnen van Nederland en dan kijken of dat voldoende is om bij de beste tweedes te raken. We gaan voor 9 op 9 in de laatste wedstrijden, met oog op de punten voor de FIFA-ranking." Onder het motto: als het WK 2015 niet gehaald wordt, dan is en blijft het EK 2017 een must: "Ja, ik kan niet stoppen zonder groot toernooi. Dat wil ik echt meemaken", aldus de kapitein die recent nog aangaf nog vier jaar door te zullen gaan met voetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties