De grootste talenten uit de Ligue 1

Timothy Collard
Timothy Collard
| 14 reacties
De grootste talenten uit de Ligue 1
Foto: © Photonews

Het seizoen 2013-2014 behoort alweer tot het verleden. Heel wat jonkies manifesteerden zich op de Europese voetbalvelden, maar welke talenten maakten het voorbije jaar de beste indruk?

Voetbalkrant.com ging in in iedere competitie op zoek naar vijf ruwe diamanten die tijdens de voorbije jaargang hoge toppen scheerden en enorme stappen wisten te zetten in hun ontwikkeling. Vandaag bespreken we de Ligue 1.

Florian Thauvin: De creatieve aanvallende middenvelder verkaste afgelopen zomer naar Olympique Marseille, waar hij al snel al het goede van vorig jaar bij Bastia bevestigde. Hij scoorde acht doelpunten, moet enkel zijn aantal assists (drie) opdrijven.

Divock Origi: Onze landgenoot zette tijdens het afgelopen seizoen enorme stappen. Origi verscheen twaalf keer aan de aftrap bij Lille en scoorde in totaal vijf keer. De 19-jarige schopte het zelfs tot de definitieve WK-selectie van Marc Wilmots.

Kurt Zouma: De beresterke verdediger stond een hele poos langs de kant door schorsing, maar was ondanks zijn jonge leeftijd (19) een belangrijke defensieve schakel bij Saint-Etienne. Zouma tekende enkele maanden geleden bij Chelsea.

Fabinho: Als Belg zijnde hadden we stiekem gehoopt dat we het hier over Yannick Ferreira Carrasco konden hebben. Maar het was ene Fabinho die zich bij AS Monaco ontpopte tot jonge revelatie van het seizoen.

Adrien Rabiot: De 19-jarige stond ‘maar’ twaalf keer aan de aftrap dit seizoen, maar dat is best knap te noemen als je in een sterrenelftal als dat van PSG speelt. Deze jongen kan het op termijn heel ver brengen.

Dit is natuurlijk maar een greep uit de Franse kweekvijver. Waren er andere jonkies die jouw aandacht trokken dit seizoen? Laat het ons weten in de reacties!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties