Reactie Januzaj debuteert met ambitie: "We gaan wereldbeker proberen meenemen naar huis"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 50 reacties
Januzaj debuteert met ambitie: "We gaan wereldbeker proberen meenemen naar huis"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Adnan Januzaj debuteerde vanavond bij de Belgische nationale ploeg. De polyvalente middenvelder kreeg met de regelmaat van de klok applaus van het publiek. "Of de coach had gevraagd om iets te proberen? Nee, dat hoort gewoon bij mij."

Cédric De Volder in Genk

Adnan Januzaj vierde vanavond zijn debuut bij de Rode Duivels. Het goudhaantje van Manchester United mocht aan de rust invallen, maar had het aanvankelijk moeilijk. Uiteindelijk slaagde hij er - na een positiewissel met Kevin De Bruyne - toch meermaals in om het Belgische publiek in vervoering te brengen.

"Het is altijd leuk om de fans te plezieren", lacht het jeugdproduct van RSC Anderlecht. "Ik geef dan ook graag toe dat het bij mijn voetbalstijl hoort om nu en dan met een dribbel uit te pakken. Of de coach had gevraagd om iets te proberen? Nee, dat hoort gewoon bij mij."

De fans plezieren? Dat hoort bij mijn stijl

Na een kwartiertje voetballen in de tweede periode nam Januzaj de plaats van Bruyne op de tien in. "Het is geen probleem voor mij om van positie te veranderen. Ik heb ook enkele acties van op rechts gedaan, hé. Ik denk dat die polyvalentie ook één van mijn kwaliteiten is. Al geef ik toe dat het nummer tien misschien wel mijn favoriete positie is."

"Ik voel me goed bij deze ploeg", besluit Januzaj. "De coach heeft gezegd dat we volgende week in Zweden een tandje gaan bijsteken. Maar dat is niet meer dan logisch. We bereiden ons tenslotte voor op de wereldbeker, hé. En we gaan hem proberen mee naar huis nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties