Reactie Alderweireld: "Tijd gehad om ontgoocheling om te zetten in fierheid

Alderweireld: "Tijd gehad om ontgoocheling om te zetten in fierheid
Foto: © Photonews

Van de finale van de Champions League met Atlético zaterdag naar het veld van Genk met de Rode Duivels maandag: Toby Alderweireld verteerde het allemaal zonder problemen. De verdediger is trouwens blij met de speelminuten.

Johan Walckiers in Genk

Alderweireld was zondag amper van het vliegtuig gestapt of hij moest zich al melden bij Marc Wilmots. "Goh, de bondscoach had het gevraagd en voor je land doe je zoiets met plezier", vindt Alderweireld. "Hij had gevraagd om zo snel mogelijk terug te vliegen en dan doe je dat. En op zich is het wel prettig om van de CL-finale naar de Rode Duivels te gaan."

Het gaf Alderweireld immers de gelegenheid om de ontgoocheling snel om te zetten. "Op die vluchten van Lissabon naar België had ik tijd om het allemaal een plaats te geven. De teleurstelling werd omgezet naar trots. Het was dus goed om zo snel terug een wedstrijd te spelen. Ik besefte dat we echt fier mogen zijn met wat we met Atlético bereikt hebben. Het was gewoon een fantastisch jaar."

Topfit en er helemaal klaar voor

Maar eentje waarbij hij voor het eerst in zijn carrière veel op de bank zat. "De goesting is er bij mij zeker nog om te spelen. Ik ben topfit en er helemaal klaar voor. Ik weet dat ik niet altijd speelde, maar ik maakte deel uit van iets geweldigs."

En nu dus volle concentratie op het WK en daar zal de druk er weer zijn. "Maar we spelen allemaal bij topclubs en moeten dagelijks met die druk omgaan. Iedereen spreekt over deze lichting omdat we allemaal bij topclubs spelen. Nu moeten we eerst die eerste ronde doorkomen en dan kijken we verder."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties