Reactie De Bruyne goedgemutst naar Zweden: "Oefenwedstrijden zonder blessures doorkomen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
De Bruyne goedgemutst naar Zweden: "Oefenwedstrijden zonder blessures doorkomen"
Foto: © Photonews

Kevin De Bruyne was gisteren wederom één van de dragende krachten bij de Rode Duivels. De middenvelder zorgde van op de strafschopstip zelfs voor de eindcijfers. "Maar op dit moment is vooral de fysieke paraatheid van tel."

Cédric De Volder in Genk

Marc Wilmots wees Kevin De Bruyne enkele weken geleden nog aan als één van de onmisbare krachten bij de Rode Duivels. De spelverdeler van VfL Wolfsburg stond ook in de partij tegen het Groothertogdom Luxemburg negentig minuten tussen de krijtlijnen.

"Het was leuk om nog eens een wedstrijd te spelen met de nationale ploeg", oordeelt de Oost-Vlaming. "Het resultaat is mooi meegenomen, maar op dit moment is vooral de fysieke paraatheid van tel. Ik ben eerlijk gezegd vooral tevreden dat we zo'n oefenwedstrijd zonder blessures zijn doorgekomen."

Ook mindere landen proberen verzorgd voetbal te brengen

De Rode Duivels hadden dan ook de minste moeite met de Luxemburgers. Het werd uiteindelijk 5-1 in de Cristal Arena van KRC Genk. "We zijn alleszins niet geschrokken bij die gelijkmaker. (lacht) Die jongen doet het uitstekend, hé. De mindere landen proberen ook goed en verzorgd voetbal op de mat te leggen."

"Zelf probeer ik de lat ook altijd zo hoog mogelijk te leggen", besluit De Bruyne. "Of ik gegroeid ben sinds mijn overstap naar de Bundesliga? Ik denk dat mijn evolutie nooit gestopt is. Al heb ik momenteel het gevoel dat we allemaal nog scherper moeten acteren. Ons spel is in de wedstrijden van tel toch altijd een pak hoger."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties