Debutanten voldoen aan verwachtingen: "Belangrijk dat groep kan terugvallen op nieuwelingen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Debutanten voldoen aan verwachtingen: "Belangrijk dat groep kan terugvallen op nieuwelingen"
Foto: © Photonews

Alle ogen in de Cristal Arena waren gisteren gericht op Adnan Januzaj en Divock Origi. De twee witte konijnen in de selectie van Marc Wilmots vierden na de koffie immers hun debuut. "En de nieuwe jongens deden het uitstekend. Dat geldt overigens ook voor Sammy Bossut."

Cédric De Volder in Genk

De geschiedenisboeken zijn sinds gisterenavond aangevuld met drie nieuwe Rode Duivels. Sammy Bossut, Adnan Januzaj en Divock Origi vierden in de 5-1-overwinning tegen het Groothertogdom Luxemburg immers een eerste cap. Voor de volledigheid: enkel de doelman van Zulte Waregem stond een volledige partij op de mat.

Bossut beleefde een kalme avond, maar moest zich iets voor het kwartier al gewonnen geven op een verschroeiend schot van Aurélien Joachim. Luttele minuten later pakte de Oost-Vlaming uit met een uitstekende redding op een schuiver van diezelfde flankaanvaller. "Ik vind dat hij een goede wedstrijd heeft gespeeld", aldus Eden Hazard na afloop. "Hij heeft toch drie goede reddingen moeten verrichten."

Maar ook Januzaj en Origi kunnen terugblikken op een goed debuut. Beide jongens begonnen twijfelachtig aan hun invalbeurt, maar kwamen na verloop van tijd in de wedstrijd. Het goudhaantje van Manchester United liet zich vooral opvallen met enkele geslaagde dribbels, terwijl de spits van Lille OSC in de slotfase nog een strafschop versierde."

"En de prestaties van de debutanten moeten we dan ook onthouden", vervolgt de aanvoerder. "Sammy, Adnan en Divock deden het uitstekend. Het is belangrijk voor de groep om te kunnen terugvallen op die jongens. Dat betekent overigens ook meteen dat er een pak extra kwaliteit aanwezig is."

Zelfs de selectieheer zelf had nog een mooi woordje veil voor Januzaj. "Het was zijn eerste wedstrijd en hij moet nog sneller spelen", aldus Marc Wilmots. "Maar het is duidelijk dat hij over enorm veel kwaliteiten beschikt. Dat is ook meteen de reden waarom ik hem bij de selectie heb genomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties