Lukaku vol zelfvertrouwen: "Ik wil de stap naar absolute topspeler zetten"

Lukaku vol zelfvertrouwen: "Ik wil de stap naar absolute topspeler zetten"
Foto: © Photonews

Romelu Lukaku straalt zelfzekerheid uit op en naast het veld. Tegen Luxemburg scoorde hij drie keer - dat hadden er zelfs meer kunnen zijn - en achteraf sprak hij tegen de pers heel zelfbewuste woorden.

Johan Walckiers in Genk

Met de wedstrijdbal onder de arm, gesigneerd door alle spelers, stapte Lukaku de 'mixed zone' in. Onderwijl even moeder en broer aan de telefoon op de hoogte brengend van zijn plannen voor de avond. "Bij West Brom heb ik ook wel eens de wedstrijdbal gekregen, maar bij de Rode Duivels is het de eerste keer", knikte de beresterke aanvaller. "Ik ben blij, maar vooral voor het team."

Drie doelpunten zijn natuurlijk altijd leuk voor een spits. "Tuurlijk, na te hebben gescoord in de twee laatste matchen bij Everton er nu drie maken doet deugd. Ik zit in de flow. Of ik die nog een dikke maand kan aanhouden? Waarom niet? Ik had dat in het begin van het seizoen ook. Als ik speel, ga ik scoren", zei hij met een uitgestreken gezicht. "Ik hoop volgend seizoen de stap te zetten naar een absolute topspeler. En op het WK ga ik er alles aan doen om dat te bewijzen."

Makkelijk? Die derde was zeker niet makkelijk

Met zijn drie doelpunten maakte hij alvast een leuk begin. Al was het 'maar' tegen Luxemburg en had hij er zelfs meer kunnen maken. "Bwa, ik ben gewoon blij met die drie. Ik weet dat ik er vier of vijf had kunnen maken. Maar makkelijk waren ze nu ook niet. Die eerste was gewoon typisch, die tweede stond ik op de juiste plaats en die derde was niet echt makkelijk te noemen. Waarom typisch? Omdat ik zo altijd scoor", lachte hij zijn tanden bloot.

In de spits kent Lukaku niet echt veel concurrentie, maar daar is hij het zelf niet mee eens. "Iedereen wil spelen bij de Rode Duivels en we hebben genoeg spitsen. Gezien hoe Divock vandaag inviel? Hij speelde heel goed, maar miste nog wat automatismen omdat hij bij Lille op de flank speelt. En we hebben nog anderen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties