Origi zelfverzekerd: "Ik wou dat de match langer duurde"

Origi zelfverzekerd: "Ik wou dat de match langer duurde"
Foto: © Photonews

Geen stress, goed aan de bal en een penalty uitlokken: Divock Origi was tevreden over zijn eerste match als Rode Duivel en bleef opvallend kalm onder alle media-aandacht.

Johan Walckiers in Genk

De Rode Duivel kent in België nog maar weinig journalisten, maar nam voor iedereen de tijd. "Voor wie werk jij?", vroeg hij bij zijn zoveelste stop. "Voetbalkrant? Ok, zal ik onthouden. Doe maar." Een open en luchtige jongen.

Origi kon zijn debuut onder ideale omstandigheden maken. "Het was een fantastische week: goeie trainingen en een goed debuut. Ik ben er allemaal kalm onder gebleven. Dat is mijn natuur, maar natuurlijk ben ik blij dat ik hier mocht invallen. In Genk is het voor mij allemaal begonnen. Er zaten veel vrienden en familie in de tribunes en ik heb plezier gehad op het veld", knikte hij.

Ik hoopte dat de match nog iets langer ging duren 

En een penalty uitgelokt. "Ik ben blij dat je 'uitgelokt' zegt. Want dat is mijn spel. De confrontatie opzoeken en op snelheid en techniek proberen iets te forceren. Voor een eerste keer samenspelen met die jongens was het allemaal niet slecht. Ik wou eigenlijk de penalty zelf nemen, maar Kevin pakte de bal. Geen probleem, alles voor de ploeg en ik heb hem ook gefeliciteerd."

Nochtans speelt hij bij Lille op de flank terwijl Wilmots hem vooral ziet als centrumaanvaller. "Het is even aanpassen, want het is niet hetzelfde. Maar dat ging vlug. Ik wou eigenlijk nog langer op het veld blijven staan, want het ging steeds beter. Ik hoopte dat de match nog iets langer ging duren", lachte hij.

Inderdaad, want naast snelheid en techniek beschikt hij nog over andere wapens. "Ik kan ook met de rug naar de goal spelen hoor. Dat hebben jullie wel gezien. Dat zit in mijn spel. Dat de andere Duivels lovend waren? Dat doet deugd ja. Het is altijd leuk als ze goeie dingen over je zeggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties