Van Gaal met een Ferguson-start

Caroline Tonnelier
| 2 reacties
Van Gaal met een Ferguson-start
Foto: © Photonews

Louis Van Gaal werd vooraf als god onthaald in Manchester, maar na een één op zes zwelt de kritiek op de Nederlander aan. De vergelijkingen met David Moyes zijn nooit veraf en die deed het vorig seizoen alvast beter.

De Schot startte immers met een vier op zes. Ook hij begon aan het seizoen tegen Swansea en won op verplaatsing met 1-4. Dat was alvast een pak beter dan de thuisnederlaag voor Van Gaal. Het was meteen ook de eerste keer dat Swansea ging winnen op Old Trafford. In de tweede wedstrijd onder Moyes werd gelijkgespeeld tegen Chelsea, ook niet meteen een schande natuurlijk.

Met één op zes doet Van Gaal het overigens precies even goed als ene Alex Ferguson. Ook de levende legende kende immers een moeizame start bij Manchester United. Hij verloor zijn openingsmatch tegen Oxford United en speelde vervolgens gelijk tegen promovendus Norwich City. Pas in de derde wedstrijd van Sir Alex Ferguson kon United voor het eerst winnen.

Drie op twaalf voor Moyes in match drie tot zes

De vergelijkingen met David Moyes zullen Van Gaal ongetwijfeld nog even blijven achtervolgen. Het goede nieuws voor de Nederlander is echter dat het na de degelijke start in de volgende matchen behoorlijk bergaf ging vorig seizoen. Tijdens de volgende vier matchen pakte United immers amper drie op twaalf.

Het programma zat de Schot ook niet echt mee, met onder meer duels tegen Liverpool en Manchester City. De thuisnederlaag tegen West Bromwich Albion was echter een van de dieptepunten vorig seizoen. Als we naar de kalender kijken, krijgt Van Gaal in de volgende matchen alvast de kans om verder te bouwen aan zijn team. Burnley, QPR; Leicester en West Ham zouden haalbare kaarten moeten zijn. Daarna volgt een serieuzere test tegen Everton.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties