Van Gaal verklaart ongewone positie Januzaj

Caroline Tonnelier
| 12 reacties
Van Gaal verklaart ongewone positie Januzaj
Foto: © Photonews

Adnan Januzaj moest gisteren tegen Sunderland opnieuw tevreden zijn met een rol als invaller en werd op een ongewone positie uitgespeeld. Louis Van Gaal verdedigt zijn keuze.

Tegenover The Daily Star licht de Nederlandse coach zijn keuze toe. Toen hij Fletcher naar de kant haalde, leek het immers logischer om bijvoorbeeld Kagawa in te brengen. Hij koos er echter voor om Januzaj centraal op het middenveld in te zetten, achter Juan Mata.

De vele blessures spelen Van Gaal parten. "Het is niet normaal dat we vier geblesseerden hebben op het middenveld. Dan heeft elke club een probleem. Dat is waarom Januzaj in het middenveld stond, en ook omdat ik als coach wil winnen. We hadden creativiteit in de passing nodig en daar kon Januzaj voor zorgen."

Geïnspireerd door Rode Duivels

Bovendien zag hij Januzaj ook bij de Rode Duivels al in het middenveld opereren en Van Gaal had hem vooraf dan ook al ingelicht. "Ik zei tegen hem: 'Je zit als middenvelder op de bank'. Je kon zien dat hij daar nog niet zo vaak gespeeld heeft, maar hij heeft zijn uiterste best gedaan en dat is al wat ik kan vragen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties