Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Veltins-Arena
Schalke houdt Bayern in bedwang
Sander De Graeve

Bayern München trok op de tweede speeldag naar Schalke 04. Die Königsblauen verloren hun eerste wedstrijd in de Bundesliga bij Hannover, Bayern won zelf in eigen huis van Wolfsburg.

Bayern begon geïnspireerd aan de wedstrijd en leek zonder problemen over de thuisploeg heen te walsen. Het duidelijke overwicht werd op minuut tien verzilverd door Robert Lewandowski op aangeven van Rode. Dik een half uur was Bayern heer en meester, maar het vizier stond niet scherp. Werkelijk al het balbezit ging naar de bezoekers uit München.

Schalke vond een tweede adem op het half uur. Het liet de bal nog steeds aan de bezoekers, maar de counters werden steeds scherper. Toch werd de rust gehaald met een 0-1 voorsprong voor de troepen van Guardiola. Na de pauze kwam Schalke nadrukkelijker aan de bal. Na een dik kwartier kon linksback Höwedes de gelijkmaker scoren voor het team van Keller.

Die 1-1 bleef, ondanks de aanvalslust van de jonges uit Beieren, op het bord staan. Bayern München lijdt zo het eerste puntenverlies, Schalke pakt het eerste punt in deze jaargang van de Bundesliga.