Juventus wint incidentrijke topper

Caroline Tonnelier
| 21 reacties

Niet alleen in de Jupiler Pro League was het Super Sunday. Ook in het buitenland waren er heel wat interessante affiches. Zo stonden in Italië Juventus en AS Roma tegenover elkaar.

Het werd een bijzonder incidentrijke topper in Turijn. Beide teams hadden een foutloos parcours afgelegd tot nog toe en de leidersplaats stond dus op het spel. In de eerste helft kregen we liefst drie strafschoppen en zes gele kaarten. Na handspel van Maicon was het Tévez die de score opende vanop de strafschopstip. Rudi Garcia werd wegens protest naar de tribune gestuurd. Daar zag hij hoe ook zijn team een penalty kreeg. Na een fout op Totti zette de aanvoerder van AS Roma zelf de elfmeter om.

Het hek was helemaal van de dam en het regende overtredingen in het slotkwartier van de eerste helft. Temidden van alle tumult slaagden de bezoekers er zowaar in op voorsprong te komen. Juan Iturbe zorgde voor de verrassende 1-2. Toch kwam Juventus nog voor de rust terug. Een nieuwe strafschop werd door Tévez tegen de netten getrapt.

Twee keer rood in de slotfase

Na de pauze kwam AS Roma bijzonder dicht bij de 2-3 na een goede actie van Gervinho. Pjanic miste echter en toen de wedstrijd leek te gaan eindigen op een gelijkspel, was het uiteindelijk toch Juve dat nog eens scoorde. Met een knappe volley bezorgde verdediger Bonucci zijn team de drie punten. Dat nog twee spelers uitgesloten werden na een tumultueuze partij was niet echt een verrassing. Manolas en Morata mochten vroegtijdig gaan douchen. Nainggolan speelde de hele wedstrijd.