Van 500 miljoen tot 14: El Clásico in cijfers

Caroline Tonnelier
| 6 reacties
Van 500 miljoen tot 14:  El Clásico in cijfers
Foto: © photonews

Zondag is het weer zover: dan staan Barcelona en Real Madrid nog eens tegenover elkaar. De confrontatie tussen beide teams is wereldwijd de meest tot de verbeelding sprekende affiche. Wij zetten voor u enkele opvallende cijfers en weetjes op een rij.

500 miljoen kijkers

Als Barça en Real tegenover elkaar staan, dan staat de wereld even stil. Zo'n 500 miljoen voetbalsupporters zitten op dat moment immers aan de buis gekluisterd.

760 doelpunten

Barcelona en Real zijn twee vlot scorende ploegen en een duel tussen beide teams levert bijna altijd goals op. Tot nog toe al 760, waarvan 388 door de Koninklijke. 

500 euro

Nog geen kaartje voor de wedstrijd, maar wil je toch absoluut de wedstrijd nog bijwonen? Dat kan, maar dan zal je wel serieus moeten dokken: momenteel worden kaartjes vanaf 500 euro (op illegale wijze) verkocht. 

230e keer

Het is de 230e keer dat beide teams tegenover elkaar staan in een officiële wedstrijd. De eerste keer was in 2002. Real won al 92 keer, Barça zit aan 89 zeges.

85 jaar ongeslagen

Barcelona begint als leider aan het duel en dat is bijzonder slecht nieuws voor Real Madrid. De blaugranas zijn al 85 jaar ongeslagen wanneer ze in Camp Noou als koploper aan de match kunnen beginnen. 

41 optredens

Xavi mocht al 41 keer opdraven tijdens een Clásico. Daarmee is hij nog geen recordhouder: met 44 doet Paco Gento net iets beter.

32 voor Luis Enrique

Coach Luis Enrique speelde als spelers 32 Clásicos. Hij verdedigde de kleuren van beide team.

21 goals

Lionel Messi scoorde al 21 keer in een duel tussen Barcelona en Real Madrid. Hij had daar 29 matchen voor nodig. 

14 keer geel en 2 keer rood

Dat Sergio Ramos een keiharde verdediger is, weten we al langer. Vooral tegen Barcelona speelt hij vaak op het scherp van de snee. Dat leverde hem al 14 gele en 2 rode kaarten op. 

14 rozen

Cristiano Ronaldo kon al 14 keer de weg naar de netten vinden tijdens een duel tegen de aartsrivaal. De Portugees stond al 22 keer tegenover Barça. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties