Datum: 18/04/2015 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Regenboogstadion
Vier goals, weinig animo in Waregem
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Vier goals, weinig animo in Waregem
Foto: © Photonews

In Waregem kregen we weinig goed voetbal, maar wél vier goals, een strafschop én een rode kaart te zien. Beide teams onderin play-off 2 hielden elkaar in evenwicht.

Sander De Graeve in Waregem

  • Zwakke wedstrijd
  • Emond laat kans liggen om Mitrovic voorbij te gaan

Nadat het gevecht der ‘titanen’ in deze groep van Play-off 2 tussen KV Mechelen en Racing Genk duidelijk in het voordeel van de thuisploeg werd beslecht, mochten ook de twee teams zonder punten elkaar in de ogen kijken. Met negen punten achterstand op de Kakkers begonnen Essevee en Waasland-Beveren eraan.

Voor beide teams schoot er dus weinig over om voor te spelen. Dat elke goal iets opleverde voor de strijd tegen kanker was misschien nog het hoofddoel van deze partij. Karim Rossi deed meteen zijn duit in het zakje. Hij kreeg de bal van Gimbert van dichtbij op het hoofd en kopte Steppe kansloos.

Destorme met de gelijkmaker

Een veelbelovend begin van de wedstrijd, maar daarna leek het wat stil te vallen. Heel wat ballen gingen de verkeerde kant op en het duurde tot Destorme plots door de buitenspelval mocht wandelen. Hij omspeelde Bossut en legde de bal in het mandje.

Dat hij wel degelijk buitenspel liep, zien we door de vingers. Het was tenslotte voor het goeie doel. De match kabbelde daarna naar het rustsignaal toe, maar helemaal aan het eind testte Mendy de kwaliteit van de Beverse shirts even grondig uit. Penalty en rood was wellicht op zijn plaats, maar het bleef bij de elfmeter.

Geheel in de geest van de wedstrijd knalde Renaud Emond de bal iets te centraal. Bossut voorkwam de veertiende treffer van de topschutter van Waasland-Beveren. Na de rust kwam Emond die dekselse Bossut alweer tegen. Op een gerichte kopbal van de aanvaller had Bossut een geweldige reflex in huis.

Derde keer, goeie keer dus. Na een goed ingesneden voorzet van Ibou was het dan toch prijs voor Emond –en voor de strijd tegen kanker, weet u nog?-. Had hij alle drie zijn joekels van kansen afgemaakt, mocht hij volgende week misschien nog eens met die stier op z’n rug de wei in.

Dan toch Gimbert

En de wedstrijd? Die eindigde uiteindelijk op 2-2. Gimbert buffelde de bal nog in een leeg doel en Mendy pakte nog een tweede geel karton. We zijn verplicht u te melden dat Waasland-Beveren en Zulte Waregem nog steeds kans maken op de groepswinst, maar dat zien we echt niet gebeuren.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Essikal Karim 90' -
Bossut Sammy 90' -
Brebels Sebastiaan 69' -
Mendy Formose     90' -
Colpaert Steve 90' -
Verboom Bryan 90' -
Jørgensen Jesper 90' -
Essikal Karim 90' -
Kaya Onur 90' -
Messoudi Mohamed 61' -
Gimbert GhislainA   90' -
Rossi Karim 61' -
  Bank G Beoordeel
Trajkovski Aleksandar 29' -
Rosenthal Tom 29' -
Hazard Kylian 21' -
Mbayo Marcel -  
Dujardin Joey -  
Bruzzese Sébastien -  
Isci Sefa -  
Ekangamene Charni -  

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Steppe Kenny 90' -
Vandam Jerry   90' -
Robson Severino da Silva   90' -
De Pauw Niels 90' -
Addy David Nii 90' -
Rowell Jonathan 90' -
Blondelle Siebe 90' -
Destorme David 90' -
Vanzo Floriano 83' -
Emond Renaud 90' -
Ibou Sawaneh A 90' -
  Bank G Beoordeel
Wilmet Jonathan 7'  
Godemeche Nicolas -  
Rogiest Benny -  
Luyckx Alec -  
M'Sila Zakaria -  
De Belder Dylan -  
D'Ulivo Cédric -  
Herbeleef Zulte Waregem - SK Beveren

Vooraf