Eerste seizoen Real, eerste double-double

Geoffrey Rockele
| 0 reacties
Eerste seizoen Real, eerste double-double
Foto: © SC

Cristiano Ronaldo blijft uiteraard dé machine van het huidige Real Madrid. Maar ook de Colombiaan James Rodríguez is in zijn eerste jaar meteen bepalend voor de Koninklijke. Hij is na Ronaldo de enige Real-speler die zowel in het aantal goals als assists dubbele cijfers kan voorleggen.

De statistieken van Cristiano zijn duizelingwekkend: 42 goals en 15 assists. Maar ook James Rodríguez is in zijn schaduw een belangrijke pion gebleken op het schaakbord van Ancelotti met 12 goals en 10 assists.

Door de BBC vs. MSN vete is de rol van James minder opvallend dan op het WK, waar hij dankzij zijn sterke prestatie met Colombia een transfer naar de Spaanse hoofdstad kon versieren. Uit de cijfers blijkt nu dat de technisch sterke middenvelder de regiekamer van de BBC uitstekend beheert.

Al zijn de statistieken van de andere BBC-leden ook degelijk. Bale maakte 13 potten en was 8 keer aangever,  Benzema doet nog beter met 15 goals en 9 assists. De Madrileense artillerie is dus goed bij schot, maar de achterstand op Barcelona is nog steeds twee punten met  nog drie wedstrijden te gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties