Overzicht Frankrijk: Gent-huurling slaat met Caen titeldroom Lyon aan diggelen

bart ver elst
| 2 reacties

Olympique Lyon kan de titel zo goed als zeker vergeten. Na het pijnlijke verlies bij middenmoter Caen heeft het een achterstand van zes punten op leider PSG, dat gisteren gehakt maakte van EA Guingamp. En ook Origi ging met Lille de boot in tegen Toulouse.

Caen - Lyon 3-0

Met nog 2 speeldagen te gaan in de Ligue 1 heeft Lyon een mirakel nodig om nog kampioen van Frankrijk te worden. Lyon kreeg een 3-0 pandoering aangesmeerd van Caen en zo ligt de weg naar de titel helemaal open voor PSG.

Benezet besliste net voor rust de match met 2 doelpunten in 4 minuten. Een zware opdoffer voor Lyon, dat met een 2-0 achterstand mocht gaan rusten. Ook na de pauze kwam de Franse nummer twee niet tot scoren. Integendeel, het was Caen dat standhield en de doodsteek gaf aan Lyon.

Vijf minuten voor tijd maakte Sloan Privat, die door Gent aan Caen wordt uitgeleend, het feestje helemaal compleet met de derde treffer van de thuisploeg. PSG heeft genoeg aan één punt in de komende twee wedstrijden om een derde titel op rij te pakken.

Toulouse - Lille 3-2

Geen basisplek voor Divock Origi bij Lille, die tevreden moest zijn met een invalbeurt van een goede 5 minuten. De club uit noord-Frankrijk grijpt zo goed als zeker naast Europees voetbal na een 3-2 nederlaag bij Toulouse.

De wedstrijd begon nochtans niet slecht voor de bezoekers nadat Roux de 0-1 maakte. Op het halfuur maakte Toulouse gelijk via Ben Yedder. 1-1 was ook de ruststand.

Op het uur kwam Lille via Boufal opnieuw op voorsprong, maar het was Toulouse dat in een spectaculair slot de overwinning nog wegkaapte via doelpunten van Trejo en Braithwaite. Met deze 3 punten doet Toulouse ook een gouden zaak in de degradatiestrijd.