Titelstrijd lijkt gestreden na zinderende wedstrijd in Bernabeu

Caroline Tonnelier
| 14 reacties

Wat een wedstrijd kregen we vanavond te zien in Bernabeu. Genieten voor de neutrale liefhebber, maar de Koninklijke blijft na een resem gemiste kansen met een pak frustraties achter. Concurrent Barcelona profiteert en mag zich opmaken voor het kampioenenfeest.

Valencia liet dit seizoen al heel wat mooie dingen zien en leek vastbesloten om in Bernabeu zijn vel duur te verkopen. Meer zelfs: de bezoekers stonden na iets minder dan een halfuur op een verrassende 0-2 voorsprong.

Paco Alcacer legde Bernabeu het zwijgen op met de 0-1 en na het doelpunt van Javi Fuego leek de titeldroom van Real Madrid helemaal uiteen te spatten. Tot overmaat van ramp moest Kroos geblesseerd naar de kant.

Diego Alves pakt penalty Ronaldo

Dat was echter lang niet alles: de Madrilenen kenden ook heel wat pech in de eerste helft. Zo raakten zowel Chicharito, Ronaldo als Bale het doelkader. Bovendien had Diego Alves een bijzonder knappe redding in huis op een poging van Bale.

Op slag van rust leek de 1-2 dan toch een feit te gaan worden: Cristiano Ronaldo mocht aanleggen vanop de stip na een overtreding op Bale, die zich erg bedrijvig toonde. Diego Alves bewees echter nog maar eens dat hij een penaltyspecialist is.

Ancelotti neemt risico's

Carlo Ancelotti moest ingrijpen en nam daarbij risico's: door Marcelo en Carvajal in te brengen bij de rust waren al zijn wissels opgebruikt. Real Madrid zette alles op alles, al nam Pepe dat iets te letterlijk. De Portugees ontsnapte aan rood na een aanslag op Piatti.

Het was uitgerekend Pepe die even later voor de aansluitingstreffer zorgde. Op een hoekschop maakte hij er 1-2 van. De Koninklijke bleef aandringen, maar Diego Alves keepte een uitstekende wedstrijd. Tegen een heerlijk afstandsschot van Isco had hij echter geen verhaal.

Het thuispubliek zette zich vol achter het team: alleen de zege was natuurlijk goed genoeg om Barcelona in het vizier te houden. In een zinderende slotfase kregen beide teams nog kansen op de overwinning, maar het bleef 2-2 en daarmee lijkt de titelstrijd beslist in Spanje.