Tottenham-Belgen krijgen zwaar op hun doos, Aston Villa klimt verder weg van degradatie

Op de 36ste speeldag in de Premier League zijn er nog een paar beslissingen gevallen. Zo is Burnley zeker dat het degradeert ondanks winst tegen Hull City. Aston Villa is na de winst tegen West Ham dan weer wel zo goed als zeker van behoud. En ook het sprookje van Leicester blijft duren.

Stoke City - Tottenham Hotspur 3-0

Tottenham beleefde een zware namiddag op bezoek bij Stoke. Die kwamen na een kwartier op voorsprong met wat hulp van Jan Vertonghen. De Rode Duivel kopte de bal voor de voeten van Charlie Adam en die twijfelde niet.

Tottenham had ook kansen, maar het was Stoke dat de voorsprong verdubbelde. N'Zonzi scoorde na een misverstand tussen Lloris en verdediger Eric Dier. De tweede helft bracht geen beterschap. Chiriches mocht al vroeg gaan douchen en Diouf bezegelde drie minuten voor tijd. Chadli speelde een uur, Dembélé mocht twintig minuten invallen.

Leicester City - Southampton 2-0

Toby Alderweireld stond in de basis bij de bezoekers, maar kon ook enkel toekijken hoe Riyad Mahrez na een schitterende solo de score opende. Na twintig minuten zette diezelfde Mahrez de eindstond op het bord op voorzet van Vardy.

Southampton kon geen vuist meer maken. Leicester City heeft zich vanuit een verloren positie terug op een vrij comfortabele plaats geknokt. Een zege tegen Sunderland of QPR kan het behoud verzekeren.

Newcastle United - West Bromwich Albion 1-1

Newcastle was die eerste helft zeker de betere ploeg, maar kwam op achterstand toen Anichebe een voorzet kon binnenkoppen. Nog voor rust kwam Newcastle op gelijke hoogte dankzij een volley van Ayoze Perez.

West Brom had nog de beste kansen, maar de 1-1 bleef gehandhaafd. Newcastle schiet daarmee niet veel op in de degradatiestrijd, maar voor het eerst in negen matchen werd er eens niet verloren.

Aston Villa - West Ham United 1-0

Tom Cleverly scoorde voor de derde wedstrijd op rij en dat was voldoende voor de zege. De middenvelder schoot een voorzet van Grealish binnen. Villa kreeg het nog lastig in de tweede helft, maar hield de volle buit thuis en kan zo redelijk gerust de twee laatste matchen aanvatten.

Hull City - Burnley 0-1

Burnley ging winnen bij Hull, maar veel maakte het niet uit. Danny Ings scoorde de enige goal van de partij. Maar nummer 17, Newcastle, kan niet meer bijgebeend worden en dus is de degradatie een feit.