Guardiola schept duidelijkheid over zijn toekomst

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Guardiola schept duidelijkheid over zijn toekomst
Foto: © photonews

Bayern München is een beetje ziek. Het verloor zijn laatste vier matchen en zit in een dipje. Meteen wordt er druk gespeculeerd over een vertrek van Pep Guardiola. Hij schepte gisteren zelf duidelijkheid over zijn toekomst en blikte vooruit naar de clash van vanavond tegen Barcelona.

De ex-trainer van Barcelona wordt onder meer gelinkt aan het Manchester City van Vincent Kompany. Guardiola liet op de persconferentie duidelijk merken die speculaties niet te kunnen smaken.

"Komaan jongens, ik heb dit al honderd miljoen keer gezegd", vertelde Guardiola een beetje geïrriteerd. "Ik heb hier nog een contract voor één jaar en dat zal ik ook uitdoen. Volgend seizoen ben ik hier dus nog."

Ik moet realistisch zijn, maar het kan nog

Vorige week was zijn ex-team een maatje te groot en ging Bayern met 3-0 onderuit. De spelers vertelden eerder al er vertrouwen in te hebben om de scheve situatie alsnog recht te zetten. Guardiola nuanceert dat toch een beetje.

"Mijn spelers hebben laten zien dat ze alles zullen geven. Maar ik ben trainer. Ik moet dus realistisch zijn", vertelt de Spanjaard. "De 3-1 tegen Porto was compleet anders dan de 3-0 tegen Barcelona. Het wordt heel lastig, maar het kan nog steeds. Het is een enorme uitdaging voor mij en mijn team."

Toppers blijven afwezig

"Iedereen denkt dat we goed moeten aanvallen, maar we moeten vooral goed verdedigen. Ik weet niet hoe je moet spelen zonder organisatie. We zullen vanuit de controle proberen te scoren, iets waar we vorige week niet in slaagden. 

Ook dinsdag zullen enkele sterspelers van Bayern ontbreken. En dat verschil mag je niet onderschatten, vindt Guardiola. "Zonder Ribéry en Robben hebben wij niet dezelfde kwaliteten als Barcelona. Maar we hebben al zonder hen gewonnen. Ik heb opties genoeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties