Transfer Neymar krijgt nog een staartje voor Barcelona

bart ver elst
| 8 reacties
Transfer Neymar krijgt nog een staartje voor Barcelona
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Braziliaanse Santos, de voormalige club van Barça-ster Neymar, heeft bevestigd dat het juridische stappen gaat ondernemen tegen Barcelona, Neymar en zijn bedrijf Neymar Sport Marketing Ltd. De reden daarvoor is de transfer van Neymar die 2 jaar geleden plaatsvond.

De club zegt dat het veel meer geld van Barcelona zou moeten krijgen dan de vooropgestelde 17,1 miljoen euro van zijn transferrechten. Santos heeft bovendien een officiële klacht ingediend bij de FIFA. In totaal werd er een bedrag van om en bij de 57 miljoen euro betaald voor de Braziliaanse aanvaller.

"Op 31 mei zal het exact 2 jaar geleden zijn dat we een overeenkomst hadden met Barcelona omtrent de transferrechten van Neymar, waarvoor Santos 17,1 miljoen euro kreeg van Barcelona, plus nog eens 2 miljoen euro als Neymar in aanmerking kwam voor de Ballon d'Or", zegt voorzitter Roma. 

"Santos kwam dan te weten dat de waarde van Neymar tot 83 miljoen euro steeg. Wij willen compensatie van Barcelona, Neymar en zijn bedrijfje met de rechten. Als deze transfer niet goed geanalyseerd wordt, zal dit voor nog veel problemen zorgen in het voetbal", waarschuwt de Santos-voorzitter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties