Ceulemans zou vertrek Wilmots moeilijk begrijpen: "Hij kan meer verdienen bij Schalke, maar..."

Ceulemans zou vertrek Wilmots moeilijk begrijpen: "Hij kan meer verdienen bij Schalke, maar..."
Foto: © photonews

De Belgische voetbalgeschiedenis mag vandaag nog maar eens een blaadje toevoegen aan het boek. De Rode Duivels staan voor het eerst op de tweede plaats op de FIFA-ranking. En net dan lijkt Marc Wilmots voor een ander project te kiezen. "Ik denk dat veel trainers ongelooflijk content zouden zijn."

Door Cédric De Volder

Het edele voetbalspel wordt natuurlijk niet op papier gespeeld, maar we mogen momenteel eventjes chauvinistisch zijn. Volgens FIFA staat enkel wereldkampioen Duitsland nog hoger aangeschreven dan onze Rode Duivels. 

"Die tweede plaats zat er aan te komen", lacht recordinternational Jan Ceulemans in een gesprek met Voetbalkrant.com. "De voetbalwereld respecteert onze nationale ploeg, hé. En die zilveren plak zorgt niet voor extra druk. Dat is een pluspunt."

Het valt niet te meer te ontkennen dat de Rode Duivels één van de favorieten zijn voor de Europese titel

Maar de schouders zullen binnen een jaartje wel extra last moeten torsen. België wordt namelijk gezien als één van de kandidaten voor de Europese titel in Frankrijk. "Het valt niet meer te ontkennen dat de Rode Duivels één van de favorieten zijn."

"De meeste jongens zijn volgend jaar op de top van hun kunnen", gaat Sterke Jan verder. "Bovendien is de ervaring van het WK ook een extraatje. Ze spelen allemaal Champions League, maar een wereldkampioenschap is nog iets anders."

Het is dan ook opvallend dat Marc Wilmots het schip net op zo'n hoogtepunt zou verlaten. "Dat moet hij voor zichzelf uitmaken. Bij Schalke 04 kan hij wellicht meer verdienen, maar ik denk niet dat de centen een probleem zijn voor hem."

"Bovendien moet Wilmots zich nog een belangrijke vraag stellen", besluit Ceulemans. "Schalke 04 is een andere wereld dan de Rode Duivels, hoor. En ik weet dat veel trainers ongelooflijk content zouden zijn om bij de Rode Duivels te blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties