Marokko en grote toernooien: altijd pech! (1998, 2010, 2015)

Marokko en grote toernooien: altijd pech! (1998, 2010, 2015)
Foto: © SC

Alsof ze op zoek zijn naar Bassie en Adriaan, zo gaat het ook bij Marokko telkens mis als ze een groot voetbaltoernooi willen organiseren. We sommeren u drie treffende voorbeelden.

1998: poging tot fraude

Voormalig FIFA-kaderlid Chuck Blazer gaf woensdag toe dat hij en andere leden van het Uitvoerend Comité van de Wereldvoetbalbond smeergeld hebben ontvangen bij de toewijzing van het WK van 1998.

De FBI vermoedt dat Marokko smeergeld wou geven. Frankrijk haalde het toen voor Marokko. Uiteindelijk werd het 12-7 voor Frankrijk in de stemming.

2010: Marokko meeste stemmen

Volgens Ismail Bhamjee uit Botswana, die in 2004 bij de stemming voor het WK 2010 in het Uitvoerend Comité van de FIFA zat, zou het WK 2010 naar Marokko moeten zijn gegaan.

Op basis van de stemmen die volgens hem werden gegeven, zou Marokko er simpelweg meer moeten hebben gehad dan Zuid-Afrika. Al kan hij dat niet helemaal zeker staven.

2015: ebola

Dit jaar kon Marokko zich dan opmaken om toch de Afrika Cup te organiseren. Maar door de ebola-crisis in delen van West-Afrika wilde de Marokkaanse voetbalbond het toernooi laten uitstellen. 

Daar had men geen oren naar, het toernooi werd verplaatst naar Equatoriaal Guinea en Marokko werd uitgesloten van deelname. (AVL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties