Exclusief: Deze doelman hoopt op kans bij Belgische eerste- of tweedeklasser

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Exclusief: Deze doelman hoopt op kans bij Belgische eerste- of tweedeklasser
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij het Belgische publiek doet zijn naam misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar in Nederland heeft Bruno Appels zijn strepen wel degelijk al verdiend. Maar na zestien jaar bij onze Noorderburen, hoopt de doelman op een kans in eigen land.

Door Timothy Collard

Appels ging op piepjonge leeftijd aan de slag bij Willem II, dat hem wegplukte bij Turnhout. De goalie doorliep de jeugdreeksen bij de club, maar na een jaartje in de A-kern, zette hij zijn carrière verder bij tweedeklasser FC Den Bosch.

Daar was Appels gedurende zes seizoenen afwisselend eerste en tweede doelman. Nu zijn contract bij Den Bosch afloopt, hoopt de nog steeds maar 26-jarige doelman op een kans in België.

"Twee Belgische eersteklassers zijn mij komen scouten"

“Ik wil heel erg graag van de Belgische competitie proeven” vertelt Appels in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Ik weet dat twee Belgische eersteklassers mij zijn komen scouten en zelf heb ik reeds contact gehad met één tweedeklasser en één derdeklasser uit België.”

Appels haalt zijn neus dus niet op voor een tweedeklasser. “Neen, zeker niet. Bij een Belgische tweedeklasser heb ik zeker en vast mijn plaats onder de lat. Maar ik ben ook bereid om de strijd aan te gaan bij een eersteklasser. Het hangt natuurlijk af van de club en of ik me kan vinden in hun verhaal.”

"Ik ben nog relatief jong, maar heb toch al de nodige ervaring opgedaan"

De nog steeds maar 26-jarige doelman is zich er echter van bewust dat de plaatsjes als doelman duur zijn. Wat heeft hij dan meer te bieden dan die andere jongens? “Ik heb mijn opleiding in Nederland gekregen, dus het spreekt voor zich dat ik prima kan meevoetballen.”

“Voorts ben ik nog relatief jong, maar heb ik toch al de nodige ervaring opgedaan gedurende mijn carrière. Ik ben iemand die het kopje niet laat hangen en zeer positief in het leven staat. En ik ben een echte teamspeler die het ploegbelang altijd vooropstelt.”

Voor diegenen die Appels nog niet mochten kennen, in onderstaand filmpje kunnen ze de goalie alvast wat beter leren kennen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties