Stadion: Stadio Marc Antonio Bentegodi
Overzicht Italië: Napoli gelijk, Lazio doet goede zaken
Timothy Collard

Een overzicht van de gespeelde wedstrijden in de Serie A

Het hoogtepunt van speeldag 3 in de Serie A volgt pas vanavond met de derby tussen Internazionale en AC Milan. Maar er staat nog voetbal op het menu in Italië. In de vier tot nog toe gespeelde matchen werd het telkens 2-2.

Empoli - Napoli 2-2

Napoli neemt het donderdag in de Europa League op tegen Club Brugge. Blauw-zwart is op de sukkel, maar ook bij de komende tegenstander wil het voorlopig niet lukken. Napoli wacht nog steeds op de eerste zege onder de nieuwe coach Sarri.

Die kwam er ook niet tegen Empoli, dat ook nog niet kon winnen dit seizoen. De bezoekers kwamen twee keer op achterstand, maar Insigne en Allan brachten Napoli telkens opnieuw op gelijke hoogte.

Ook invaller Mertens kon het nieuwe puntenverlies niet vermijden. Napoli blijft na drie matchen achter met een schamele 2 op 9.

Hellas Verona-Torino 2-2

De wedstrijd brak pas na de pauze open, toen ‘gouwe ouwe’ Luca Toni een penalty omzette. En zo heeft de ervaren goaltjesdief zijn eerste doelpunt van het seizoen beet. Baselli stelde rond het uur orde op zaken, maar niet veel later maakte Gomez er al 2-1 van.

Nog was het niet gedaan, want weer twee minuten later hing Acquah de bordjes opnieuw in evenwicht. Bij 2-2 bleef het ook, en zo boekt Torino 7 op 9. Verona blijft achter met twee puntjes.

Lazio-Udinese 2-0

Lazio deed dan weer goede zaken. Tegen Udinese kon het voor het eerst op de doelpunten van zomeraanwinst Alessandro Matri rekenen. De spits scoorde na 64 en 73 minuten en hielp zijn nieuwe ploeg zo aan een 2-0-zege.