Nederland vergeet Depay en omarmt Lestienne: "Hij zette Memphis in de schaduw"

Nederland vergeet Depay en omarmt Lestienne: "Hij zette Memphis in de schaduw"
Foto: © Photonews

Maxime Lestienne heeft zich gisteren definitief in de harten van de PSV-fans gevoetbald. Zijn twee assists en zijn complete prestatie op de linkerflank lagen aan de basis van de stuntzege tegen Manchester United. Tijd voor een lofzang in de Nederlandse media!

Nochtans stond aan de overkant de voormalige publiekslieveling, Memphis Depay. Die scoorde een heel mooi doelpunt, maar Nederland zag Lestienne hem overklassen. "Hij stond in de schaduw van Lestienne", schrijft het Algemeen Dagblad.

"Coach Louis van Gaal hevelde de Oranje-international na rust over naar de rechterkant, maar hij kwam Joshua Brenet niet één keer voorbij. Memphis werd zelfs nog een keer van de bal gelopen door nota bene Maxime Lestienne, de linksbuiten van PSV."

Op één avond zag PSV wat het is kwijtgeraakt, maar ook wat het ervoor terugkreeg

Maar wat een streling voor het oog was Lestienne. "Wat was het boeiend om gisteren ook naar hém te kijken. Lestienne mag dan nog niet zo koelbloedig en verfijnd zijn in de afwerking als Memphis, hij is voorlopig wel een gouden jongen voor het team."

"Wat een meters maakte de Belg weer. Lestienne sprintte zelfs in de slotfase nog 80 meter heen en terug, intussen bijna smekend om een wissel. Zo kapot was hij. Op één avond zag PSV wat het is kwijtgeraakt met het vertrek van Memphis. Maar óók wat het ervoor heeft teruggekregen met zijn opvolger."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties