Dries Mertens eindelijk helemaal gelanceerd?

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Dries Mertens eindelijk helemaal gelanceerd?
Foto: © photonews

In de competitie kon Dries Mertens nog niet al te veel tonen, net als de rest van zijn ploegmaats overigens. Maar wat een debuut in de Europa League! Twee doelpunten en een assist, is de Rode Duivel eindelijk helemaal gelanceerd?

Een onbetwistbare basisspeler is Dries Mertens nog nooit geweest bij Napels. Toch kwam hij aan een gemiddelde van 30 matchen per seizoen.

Vorig seizoen Mister Europe

In zijn eerste seizoen bij Napels speelde hij 33 matchen in de Serie A en was hij goed voor 11 goals en 8 assists. In Europa speelde hij vier matchen in de Champions League en evenveel in de Europa League, zonder te scoren. 

Afgelopen seizoen speelde hij minder (31 matchen) en was hij ook minder trefzeker (6 goals), maar hij liet wel meer assists optekenen (9). In Europa had hij wel een belangrijk aandeel in de halve finaleplaats voor Napels, met vier goals en drie assists.

Het seizoen van de bevestiging?

Dries Mertens blijft rondlopen met het etiket van joker in de nationale ploeg. Dat is echter niet voor niets. Hoewel hij in Napels aanbeden wordt door de supporters, is hij geen onbetwistbare basisspeler op de linkerflank.  

In de openingsmatch van de Serie A kon hij de nederlaag tegen Sassuolo niet vermijden. In de tweede wedstrijd bleef hij op de bank. Afelopen speeldag mocht hij 25 minuten voor het einde invallen, maar kon hij het verschil niet maken.

Zijn prestatie tegen Club Brugge was echter formidabel. Tijd dus voor Dries Mertens om te bevestigen en een échte basisplaats af te dwingen in het elftal van Sarri. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties