Overzicht Eredivisie: assist Lestienne helpt PSV aan nipte zege

Caroline Tonnelier
| 2 reacties

Ajax blijft ook na dit weekend leider in de Eredivisie. De Amsterdammers pakten een eenvoudige zege. Eerder op de avond zorgden Utrecht en Cambuur voor het nodige spektakel.

PSV - NEC 2-1

Voor PSV liep het niet echt vlot tegen NEC. Dankzij De Jong mocht de ploeg uit Eindhoven wel met een 1-0 voorsprong gaan rusten, maar na een fout op Limbombe maakte Santos vanop de stip gelijk. Op een hoekschop van Lestienne bezorgde Locada de thuisploeg toch nog de drie punten.

Ajax - Groningen 2-0

Ajax laat voorlopig weinig liggen in de Eredivisie. Dat gebeurde ook niet tegen Groningen. Gudelj brak de ban en in de tweede helft zette Fischer emet een knap doelpunt de 2-0 eindstand op het bord.

Utrecht - Cambuur 3-3

Cambuur leek in Utrecht op weg naar de eerste overwinning van het seizoen, maar in het laatste kwart van de wedstrijd gaven de bezoekers nog twee punten uit handen. Mede dankzij twee treffers waren ze uitgelopen tot 1-3.

Barazite zorgde voor de aansluitingstreffer en in het slotkwartier kwam Utrecht zelfs op gelijke hoogte dankzij een penalty, waarbij doelman Zeinstra ook nog rood kreeg. Janssen zette de strafschop om, goed voor zijn tweede van de wedstrijd.

26/09/2015 18:30Heerenveen - Vitesse0-0
26/09/2015 18:30Utrecht - Cambuur3-3
26/09/2015 19:45Ajax - FC Groningen2-0
26/09/2015 20:45AZ Alkmaar - Heracles3-1
26/09/2015 20:45PSV - NEC2-1