Duitsland: Borussia Dortmund laat zich verrassen in slotfase, Rekordmeister loopt weg

Dortmund verloor met 2-1 tegen Köln

Borussia Dortmund heeft belangrijke punten verloren bij 1. FC Köln en ziet Bayern München, dat tegen Hannover wel zijn job deed, verder weglopen. Het verschil loopt zo op tot acht punten.

1. FC Köln-Borussia Dortmund 2-1

Dortmund maakte geen overweldigende indruk tegen Köln, maar kwam toch tot scoren via de Griek Sokratis. Die knikte op de 18de minuut een hoekschop voorbij de thuisdoelman. Opvallend was dat meer dan 6.000 fans van Borussia mee afgereisd waren naar Keulen.

Dortmund leek aan die ene goal genoeg te hebben, maar het venijn zat hem in de staart. Tien minuten voor tijd bracht Zoller de stand op gelijke hoogte. En in de toegevoegde tijd zorgde Modeste voor de mokerslag: 2-1. Adnan Januzaj haalde de selectie deze keer niet en moet dringend op zoek naar speelminuten.

Hannover-Bayern 0-1

Bayern München had niet te veel overschot tegen Hannover. De jongens van - nu nog- Pep Guardiola scoorden één keer, op penalty van Thomas Müller net voor de rust. Bayern had wel overwicht, maar kon dat niet omzetten in meer doelpunten.