Bervoets komt uit de kast: “Ik ben een Rat”

Bervoets komt uit de kast: “Ik ben een Rat”
Foto: © photonews

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Gène Bervoets is naast een gevierd acteur ook een voetballiefhebber. Sinds jaar en dag loopt hij rond op het Kiel, waar hij fan is van Beerschot. Nu Beerschot-Wilrijk in derde klasse. “Momenteel is het heerlijk toeven in het Olympisch stadion.”

“Ik kan nog altijd heel chagrijnig zijn na een nederlaag”, klinkt het bij monde van Bervoets in Fan! duidelijk. “Maar tegenwoordig steek ik een sigaar op bij elke thuiswedstrijd. Het duurt welgeteld 90 minuten voor die opgerookt is. Die sigaar houdt me kalm.”

Maar Bervoets komt uit een echt paars gezin: “Ik ben geboren en getogen op het Kiel, een echte Rat. Mijn grootvader was lange tijd bij Beerschot betrokken. Als speler, maar ook als verzorger. Ik heb nog wedstrijden gespeeld met Juan Lozano en Ludo Coeck met een Antwerpse selectie.”

“Aan de periode met Lozano bij Beerschot heb ik ook nog de beste herinneringen. Arto Tolsa, Helmut Brösch, Manu Sanon, in de jaren zeventig. Ongelooflijk dat zoveel talent bij ons kon spelen. Uit de recente jaren was het afscheid van Degryse in 2002 of de beker in 2005 wel bijzonder.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties