Spaenhoven wuift kritiek op spel Beerschot-Wilrijk weg: “Ik zie Club Brugge, Gent en Anderlecht dat ook niet doen, hoor”

Timothy Collard
Timothy Collard
| 18 reacties
Spaenhoven wuift kritiek op spel Beerschot-Wilrijk weg: “Ik zie Club Brugge, Gent en Anderlecht dat ook niet doen, hoor”
Foto: © SC

Beerschot-Wilrijk moest de voorbije weken knokken om punten te sprokkelen. De troepen van Urbain Spaenhoven staan echter wel nog steeds aan de leiding in Derde Klasse B. "En dat is toch nog steeds wat telt, niet?", vraagt Spaenhoven zich luidop af.

“Iedereen verwacht van ons dat we iedere week ons allerhoogste niveau halen en de tegenstander van het veld blazen. Maar dat is helemaal niet vanzelfsprekend, hoor”, steekt Spaenhoven van wal in een gesprek met Voetbalkrant.com.

"We zouden graag dominanter spelen, maar..."

“We zouden heel graag dominanter voetbal op de mat leggen, maar op dit moment slagen we daar niet in. We scoren vlot, maar incasseren momenteel iets te veel doelpunten. Ik hoor dan dat het aan de doelman zou liggen. Maar een tegendoelpunt slik je als team. Waar het wel aan ligt? Het ontbreekt ons aan stabiliteit.”

Toch zag de coach van Beerschot-Wilrijk ook voldoende lichtpunten tijdens de voorbije weken. “Tegen Tienen hebben we een 0-2-achterstand omgebogen en we ook tegen Sprimont zijn we teruggekeerd na een achterstand. Dat getuigt van mentale weerbaarheid en veerkracht. En dat stemt me tevreden.”

"Geen goed voetbal, maar wel punten? Zal er niet rouwig om zijn"

Urbain Spaenhoven

“Kijk, we gaan niet iedere wedstrijd met 5-0 winnen, hé”, gaat Spaenhoven verder. “Maar welke ploeg kan dat wel? Ik zie Club Brugge, AA Gent en Anderlecht dat ook niet doen, hoor. Enkel ploegen als Barcelona en Bayern München zijn in staat om hun tegenstander simpel opzij te zetten.”

“We zullen nog hard moeten werken om punten te pakken. We willen bovenaan het klassement blijven staan tot het einde van het seizoen. Maar als we de komende weken geen goed voetbal spelen, maar wel punten pakken, dan zal ik daar niet rouwig om zijn.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties