Van Himst is duidelijk: "Als ik de beste verdedigende middenvelder bij de Rode Duivels moet kiezen, dan zet ik..."

Timothy Collard
Timothy Collard
| 26 reacties
Van Himst is duidelijk: "Als ik de beste verdedigende middenvelder bij de Rode Duivels moet kiezen, dan zet ik..."
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Over iets minder dan een maand begint het EK in Frankrijk al. Marc Wilmots maakte zijn selectie voor het toernooi reeds bekend, maar nu is het voor de bondscoach zaak dat hij zijn spelers in de beste conditie aan EURO 2016 kan laten beginnen.

De meeste posities in het elftal lijken ingevuld, al vragen veel mensen zich af voor welke driehoek Wilmots op het middenveld zal kiezen. Gewezen Rode Duivel Paul Van Himst liet zijn licht over de zaak schijnen.

"Nainggolan is de beste verdedigende middenvelder"

Paul Van Himst

“De beste verdedigende middenvelder is Nainggolan”, zegt de ex-speler van RSC Anderlecht in Het Laatste Nieuws. “Dan heb je nog één plaats voor Witsel, Fellaini en Dembéle. Over Mousa wordt niet zoveel gesproken, maar hij is een hele goede voetballer. Als je Dembéle op de bank kan zetten, heb je héél veel.”

Voor Van Himst komen er op de 6 overigens maar twee spelers in aanmerking: Nainggolan en Witsel. “Als ik moet kiezen voor de verdedigende middenvelder tussen Naiggolan en Witsel, dan zet ik Radja.”

"Zoals Witsel vroeger speelde, kwam hij voor de goal en scoorde hij"

Paul Van Himst

“Ik vind dat niet de beste positie van Witsel. Zoals Witsel vroeger speelde, kwam hij voor de goal en scoorde hij. Nu heeft Axel een defensievere rol gekregen, maar ik zou hem liever hoger zien spelen, tussen Nainggolan en De Bruyne, als 8.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties