Rode Duivels weigeren voorstel om in te leveren bij de Belgische voetbalbond

Koen Frans
Koen Frans
| 83 reacties
Rode Duivels weigeren voorstel om in te leveren bij de Belgische voetbalbond
Foto: © photonews

De KBVB heeft onderhandelingen met de spelersraad van de Rode Duivels opgestart om de akkoorden over de premies voor het WK 2018 te herzien.

De Belgische voetbalbond wil minstens één miljoen euro besparen op spelerspremies, maar de spelersraad van de Rode Duivels wimpelt de nieuwe voorstellen (voorlopig) af.

Premie voor toernooideelname geschrapt

In het voorstel, dat door Bart Verhaeghe & Mehdi Bayat werd opgesteld, is er geen plaats meer voor de premies van 50.000 euro bij kwalificatie voor een groot toernooi. Daarnaast zouden de Duivels van de FIFA- en UEFA-inkomsten voor de voetbalbond ook nog maar 50% in plaats van 60% over houden, schrijft Het Laatst Nieuws.

De premies voor het winnen van een officiële wedstrijd (8.000 euro) of het behalen van een gelijkspel (4.500 euro) zouden wel gehandhaafd blijven. En de vette premie om het WK in Rusland te winnen? 400.000 euro per speler. Ter vergelijking: om de kwartfinale te bereiken op het EK kreeg elke Duivel al 238.700 euro.

Nieuwe onderhandelingen in oktober

In oktober zit de spelersraad van de Rode Duivels opnieuw samen met de Belgische voetbalbond. In aanloop naar de dubbele WK-kwalificatie-opdracht tegen Bosnië-Hercegovina en Gibraltar hopen beide partijen wél tot een overeenkomst te komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties