De Bruyne over nieuwe tactiek: "We willen proberen het spel te domineren, maar ..."

Caroline Tonnelier
| 3 reacties
De Bruyne over nieuwe tactiek: "We willen proberen het spel te domineren, maar ..."

Zaterdag is het zover: dan staat de Manchester Derby op het programma. Dat betekent heel wat vedetten op het veld, en één daarvan is Kevin De Bruyne.

De komst van Pep Guardiola zorgde natuurlijk voor de nodige veranderingen bij Manchester City. Ook voor onze landgenoot, die zijn rol in het team zag veranderen. Dat vertelde hij aan Sky Sports.

"Mijn positie is helemaal anders dan vorig jaar. Niet te defensief, maar ik weet dat ik meer moet creëren en mijn ploegmaten vooraan moet helpen om de bal te krijgen. Zij zullen meer voor de afwerking zorgen, maar tot nog toe geniet ik er echt van."

Dat heeft natuurlijk tijd nodig. "Dat is hetzelfde met België. Het vergt tijd op de training voor Pep om te bereiken wat hij wil op tactisch vlak. We willen proberen het spel te domineren, maar in Engeland zal je dat nooit 90 minuten doen. We proberen wel. De manier waarop we spelen is erg positief."

De Catalaanse coach staat er natuurlijk om bekend bijzonder veeleisend te zijn en dat kan De Bruyne beamen. "Hij is met alles, met elk detail bezig. Als hij op of naast het veld iets vraagt, moet je je gewoon aanpassen aan wat hij wil."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties