Dit elftal potentiële Rode Duivels veranderde deze zomer van team

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Dit elftal potentiële Rode Duivels veranderde deze zomer van team
Foto: © Voetbalkrant.com

Volg België nu via WhatsApp!

Er veranderde deze zomer bijzonder veel. De Rode Duivels kozen een nieuwe bondscoach en heel wat Belgen switchten van club in de hoop een plek bij de nationale ploeg te behouden/bemachtigen.

De concurrentie anno 2016 is bij de Duivels zo groot, dat wie in aanmerking wil komen voor een plaats bij de nationale ploeg naar het buitenland moet. Leander Dendoncker, die nota bene de geblesseerde Marouane Fellaini verving, was deze interlandbreak de enige international uit de eigen Jupiler Pro League.

Anderzijds mogen spelers ook niet te hoog mikken. Want wie in clubverband niet in actie komt, fnuikt zijn kansen op een een selectie bij de A-kern. In die optiek vonden deze zomer bijzonder veel wissels met potentiële Rode Duivels plaats.

Wie van de 11?

Voetbalkrant.com stelde een fraai elftal samen van jongens die andere oorden opzochten. Sels (Gent/Newcastle), Meunier (Club/PSG), J. Lukaku (Oostende/Lazio), Kabasele (Genk/Watford), Defour (Anderlecht/Burnley), Kums (Gent/Watford-Udinese) en Praet (Anderlecht/Sampdoria) verlieten België voor hun internationale ambities.

Vermaelen (Barcelona/Roma) en Benteke (Liverpool/Crystal Palace) willen dan weer hun stek behouden, terwijl Chadli (Tottenham/WBA) en Januzaj (ManU/Sunderland) hun plaats bij de Duivels willen heroveren. Batshuayi tot slot, die werkt gewoon gestaag verder aan de weg naar de top. We zijn benieuwd wie van deze 11 een vaste waarde wordt onder Martinez.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties