Hoe goed is Balotelli nu echt? Wij onderzochten het

Maxim Cleemput
| 2 reacties
Hoe goed is Balotelli nu echt? Wij onderzochten het
Foto: © SC

Wat een start voor Mario Balotelli (26) bij zijn nieuwe club Nice, in twee competitieduels wist de Italiaan liefst vier keer te scoren. Maar is dat wel zo'n verrassing? Voetbalkrant.com dook in het verleden van de flamboyante spits en onderzocht of hij nu echt een topspits is of niet.

Wat meteen opvalt, is dat Super Mario drie erg goede jaren kende. Tussen 2011 en 2013 scoorde hij gemiddeld bijna zeventien doelpunten per seizoen, een meer dan behoorlijk aantal. Vooral in het seizoen 2012-2013 had hij na Nieuwjaar een fantastisch doelpunt/wedstrijd-ratio. Hij verkaste die winter van City naar AC Milan en scoorde twaalf keer op twaalf matchen, één doelpunt per wedstrijd dus. Iets waar sommige topspitsen enkel jaloers op kunnen zijn.

Mindere periode

Toch ging het de laatste twee jaar wat minder met Balotelli. Hij werd voor heel wat geld binnengehaald bij Liverpool, maar kon de verwachtingen nooit waarmaken. Zijn eerste competitiedoelpunt kwam er pas in februari. Ook het jaar daarna, bij AC Milan, bleef het enfant terrible ondermaats presteren. Met maar één doelpunt was dat zijn slechtste jaar ooit.

Tellen we alle seizoenen op, dan zit de aanvaller aan een gemiddelde van bijna tien doelpunten per seizoen. Voor een echte topspits misschien wat weinig, maar toch ook geen slecht gemiddelde. De Italiaan is alvast goed gestart om zijn statistieken terug de hoogte in te jagen.

I = Inter
C = Manchester City
M = AC Milan
L = Liverpool

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties