Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Abe Lenstra Stadion
PSV ziet indrukwekkende reeks ten einde komen in Heerenveen en loopt nog meer averij op

PSV speelde 1-1 gelijk op bezoek bij Heerenveen

PSV zag zaterdagavond een einde komen aan zijn reeks van 14 opeenvolgende uitzeges in de Eredivisie. Op bezoek bij Heerenveen geraakten ze niet verder dan 1-1.

PSV domineerde nochtans de eerste helft en kreeg genoeg kansen om de score te openen. Doelman Erwin Mulder liet zich echter niet zo makkelijk passeren. Een kopbal van Luuk de Jong haalde hij van zijn lijn en Gaston Pereiro miste en zag een doelpunt afgekeurd worden voor buitenspel.

En na de rust kreeg Berwijn de kans op de 0-1, maar miste ook. Na 50 minuten nog meer zorgen voor Philipp Cocu toen Guardado met een hamstringblessure uitviel. In de slotfase tikte Zeneli de 1-0 binnen. Een koude douche voor PSV, dat wel nog terugvocht. Pereiro gaf voor en via het lichaam Jerry St. Juste belandde de bal achter Mulder. Luuk en Siem de Jong hadden zelfs nog de winst kunnen binnenhalen, maar het bleef 1-1.

01/10/2016 18:30Vitesse - FC Groningen2-1
01/10/2016 19:45Heerenveen - PSV1-1
01/10/2016 19:45Roda JC Kerkrade - NEC0-1
01/10/2016 20:45Go Ahead Eagles - Excelsior3-0