Dennis Praet aan de strijk als excuses voor vrouwonvriendelijk etiket

Redactie
| 11 reacties
Dennis Praet aan de strijk als excuses voor vrouwonvriendelijk etiket

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dennis Praet moet wel wat reacties gekregen hebben op een vrouwonvriendelijk label in zijn kledinglijn. Op de sociale media voelde hij zich gedwongen om zich - op grappige manier - te excuseren.

“Vuile was geeft vrouwen hun bezigheid", dat pronkte er op het etiket van sommige kleren van zijn lijn. "De was en de strijk zijn voor mij deze week", reageerde hij op ludieke manier op Instagram. Zijn shirts van DYJCODE zijn erg populair, maar het was niet zijn idee om er dat etiket in te steken.

Bij kledingmerk ZEB spreken ze over een grap. “We dachten dat dit etiket origineler zou zijn dan al die saaie waslabels. Het is niet de bedoeling vrouw­onvriendelijk te zijn", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Het is belegen en ouderwets -

Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen

Maar bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen was men niet aan het lachen. “Het is belegen en ouderwets”, zegt Liesbet Stevens van het Instituut. “Het draagt bij tot de algemene sfeer van stereotypering die nog altijd zo hardnekkig heerst: dat de man vooral voor de kost moet zorgen, en dat de was en de plas vrouwenterrein is.”

"Ik wil mij excuseren bij iedereen die zich gekwetst voelt, dat was zeker niet de bedoeling! Het etiket wordt aangepast. De was en de strijk zijn voor mij deze week", reageerde Praet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties