Feyenoord redt puntje in slotfase tegen aartsrivaal
Maxim Cleemput
| 10 reacties

De Klassieker in Nederland eindigt op 1-1

Feyenoord redt puntje in slotfase tegen aartsrivaal
Foto: © photonews

Met 27 op 27 begon Feyenoord met een perfect rapport aan De Klassieker. Al stak ook Ajax in bloedvorm met negen overwinningen in de laatste tien wedstrijden.

De eerste helft begon goed voor de Rotterdammers. Na geklungel in de Ajax-verdediging kwam Bilal Başaçıkoğlu oog in oog met doelman André Onana. De aanvaller werkte slecht af, recht op de keeper.

Daar is Dolberg

In het begin van de tweede helft kreeg de thuisploeg opnieuw een grote kans via spits Nicolai Jorgensen, ook hij miste oog in oog met de doelman. Het zou de Rotterdammers zuur opbreken want vlak nadien schoot Kasper Dolberg Ajax op voorsprong met een knap doelpunt.

In de slotfase zette Feyenoord alles op alles om een punt uit de brand te slepen. Uiteindelijk was het oudgediende Dirk Kuyt die de bordjes vijf minuten voor tijd op gelijke hoogte bracht. Hij kopte een voorzet van Eljero Elia tegen de netten.

Vijf punten voorsprong

Door deze puntendeling hebben de Rotterdammers nog steeds vijf punten voorsprong op de aartsrivaal uit Amsterdam. Die andere grootmacht, PSV, staat al op zeven punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties