Rode Duivels van Tottenham blinken uit qua statistieken in de Premier League

Rode Duivels van Tottenham blinken uit qua statistieken in de Premier League
Foto: © Photonews

De Rode Duivels bij Tottenham Hotspur zijn aan een prima seizoen bezig. Dat is ook duidelijk te merken aan hun statistieken na de eerste tien speeldagen.

Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Mousa Dembélé zijn alomtegenwoordig bij Tottenham. Het Belgische trio heeft een groot aandeel in het feit dat The Spurs nog steeds ongeslagen zijn dit seizoen. Dat blijkt ook uit de statistieken van de Tottenham-Duivels.

In het verdedigende compartiment blinken Vertonghen, die nog geen minuut miste in de PL, en Alderweireld uit. Vertonghen is volgens Sporza de enige speler in Engeland die al aan 100 verdedigende acties zit. Als we enkel de topclubs erbij nemen, staat Alderweireld op een mooie derde plek.

Dembélé scoort hoog qua passnauwkeurigheid

​Dembélé heeft ook opnieuw een basisstek veroverd op White Hart Lane. In het duel tegen Leicester City lukte hij 50 goede passes uit 54 pogingen. Goed voor een gemiddelde van 92,6%.

Bij alle spelers die dit seizoen minstens 180 minuten speelden, staat Dembélé op nummer één qua passnauwkeurigheid. Hij komt aan een gemiddelde van 93,8%.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties