Tielemans weet exact wat Martinez van hem verwacht: "Ik moet mee het spel maken"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Tubeke
| 1 reacties
Tielemans weet exact wat Martinez van hem verwacht: "Ik moet mee het spel maken"
Foto: © Photonews

Youri Tielemans is één van de relatief nieuwe gezichten bij de Rode Duivels. De middenvelder van RSC Anderlecht leert dezer dagen veel bij en weet ook al precies hoe de bondscoach hem wil zien spelen.

“Ik weet wat de bondscoach van me verwacht. Hij heeft me dat al eens uitgelegd", aldus Tielemans op het persmoment van de Rode Duivels. "Hij verwacht dat ik vaak aan de bal kom om mee het spel te maken. Ik heb een goeie pass in de voeten, en kan de ploeg op die manier helpen.”

Een centrale middenvelder moet compleet zijn, en dat beseft de speler van Anderlecht. “Voor het overige moet ik ook op defensief vlak mijn werk uitvoeren. Dat is een beetje wat iedere centrale middenvelder moet doen, hé.”

Stappen gezet

Zelf heeft Tielemans de voorbije jaren natuurlijk serieuze stappen gezet. “Vooral op defensief vlak heb ik veel bijgeleerd. Ik weet ook steeds meer op welke momenten ik mee naar voor kan trekken. Ik kan ook beter het spel controleren.”

“En verder… Ja… heb ik mijn kwaliteiten geoptimaliseerd en ik heb een beetje van alles bijgeleerd”, besloot Tielemans met de glimlach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties