Courtois al 680 minuten zonder tegendoelpunt? "Die mooie reeks alleen zal er zondag niet voor zorgen dat ik de ballen pak"

Courtois al 680 minuten zonder tegendoelpunt? "Die mooie reeks alleen zal er zondag niet voor zorgen dat ik de ballen pak"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij de Rode Duivels is hij mister 50%: om de twee matchen pakt hij gemiddeld wel een clean sheet. En ook bij Chelsea doet onze nationale nummer 1 het prima. "Maar met een goede reeks ben ik zondag niets natuurlijk", aldus Courtois daarover. Ondanks zeven matchen zonder tegendoelpunt.

Het zou mooi zijn als Thibaut Courtois zijn netten ook tegen Estland nog eens 90 minuten rein kan houden. Dan zou hij het leuke reeksje verderzetten waar hij aan bezig is. Hij hield de laatste vijf wedstrijden de nul bij Chelsea én ook de laatste twee matchen bij de Rode Duivels.

Sinds het laatste doelpunt dat hij slikte in Arsenal doet hij het al liefst 680(!) minuten zonder tegendoelpunt, waarmee hij wel erg sterk bezig is. “Zo’n reeks wedstrijden zonder tegendoelpunt, dat doet natuurlijk deugd.”

Maar? “Maar het is niet het hoofddoel tegen Estland. Natuurlijk zou het zonde zijn om een goal binnen te krijgen, maar als we winnen is dat alvast het belangrijkste. De mooie reeks gaat me ook niet meteen helpen om zondag geen goal te slikken.”

“Anderhalve maand geleden was er kritiek dat ik te weinig ballen stopte, nu is er die mooie reeks. Maar die mooie reeks alleen zorgt er niet voor dat ik de ballen kan stoppen tegen Estland, daarvoor zal er moeten gewerkt worden. Maar we hebben een solide blok.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties