KBVB nauw betrokken bij historisch Platform om matchfixing te bestrijden: "Voetbal blijft zéér attractief voor weddenschappen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Brussel
| 1 reacties
KBVB nauw betrokken bij historisch Platform om matchfixing te bestrijden: "Voetbal blijft zéér attractief voor weddenschappen"
Foto: © Photonews

'Nee tegen wedstrijdvervalsing, Ja voor fair play'. Dat is de insteek van de intentieverklaring die vrijdagmiddag door alle betrokken actoren ondertekend werd om matchfixing in de Belgische sportwereld aan te pakken.

Minister van Justitie Koen Geens ondertekende samen met de betreffende partners een intentieverklaring voor de oprichting van een Nationaal Platform voor multidisciplinaire aanpak van wedstrijdvervalsing. (Lees HIER verder)

Een van de belangrijkste sportfederaties in ons land is natuurlijk de Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB). "Voetbal blijft de populairste sport en dus ook attractief voor weddenschappen. In die zin zijn wij zéér nauw betrokken", vertelt secretaris-generaal Koen De Brabander bij Voetbalkrant.com.

"De recente feiten kunnen dit draagvlak alleen maar accentueren

Koen De Brabander (CEO KBVB)

Het gokgedrag van voetballers was de de jongste maanden brandend actueel. Maar dat heeft de creatie van dit platform niet versneld. "Dit draagvlak moest er komen vanuit een Europese verordening. De recente feiten kunnen dit alleen maar accentueren."

Ook onderdeel van de samenwerking tussen KBVB en Pro League

"Of er ook een samenwerking met de Pro League komt om matchfixing aan te pakken? De wisselwerking tussen KBVB en de Pro League willen we verder optimaliseren. Ook deze topic zal ter sprake komen", aldus De Brabander.

Andere belangrijke spelers zijn natuurlijk de gokoperatoren zoals Unibet. Zij werden in de oprichting van dit Platform vertegenwoordigd door de Kansspelcommissie, die een intermediair is tussen de overheidsinstanties. Ook de gokoperatoren zullen hun steentje bijdragen om wedstrijdvervalsing in de toekomst nog beter te bestrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties