Liverpool wint intense Merseyside derby in absolute slotfase, Lukaku en Origi kunnen niet scoren

Koen Frans
Koen Frans
| 29 reacties

Op de laatste wedstrijd van de 17de speeldag heeft Everton in een intense Merseyside derby met 0-1 verloren van Liverpool. Rode Duivels Romelu Lukaku en Divock Origi kregen kleine kansjes, maar konden niet scoren. Mignolet hield zijn netten schoon, maar Sadio Mané was de held bij de Reds.

De aanloop van de wedstrijd verliep niet ideaal voor Romelu Lukaku. De Rode Duivel kwam te laat aan op Goodison Park en moest in maatpak een spurtje trekken naar de kleedkamer (zie video onderaan). In de eerste helft ging het in een razendsnelle wedstrijd goed op en neer. Lukaku en Origi kregen elk één kansje, maar aan de pauze stond het nog steeds 0-0.

Vijf minuten na de rust kreeg Firmino de grootste kans van de wedstrijd, maar hij liet de prima mogelijkheid liggen. Ross Barkley en Dejan Lovren ontsnapten nadien nog aan een rode kaart in een intense derby. Tien minuten voor tijd was Firmino opnieuw dicht bij het openingsdoelpunt, maar invallersdoelman Robles ranselde zijn poging uit doel. In de absolute slotfase bezorgde Sadio Mané de 'bezoekers' uit Liverpool alsnog de drie punten. Dolle vreugde bij de Reds.