Koen Frans
Koen Frans
| 2 reacties

De video van de straffe redding van onze jonge landgenoot Yorbe Vertessen gaat viraal. De 16-jarige aanvaller pakte voor PSV U17 een strafschop in de allerlaatste minuut op een internationaal jeugdtoernooi.

De U17-ploeg van PSV is op dit moment actief op de Al Kass International Cup, het officieuze WK voor clubs voor jeugdteams, in Qatar. Zaterdag speelden de jonge kerels van PSV in groep A tegen hun Marokkaanse leeftijdsgenoten van Raja Casablanca.

PSV leidde met 3-2, maar in de 95ste minuuut kregen de Marokkanen een penalty. In het tumult dat daarop volgde kreeg doelman Kyan van Dorp ook nog rood voor een elleboogstoot. Onze landgenoot Yorbe Vertessen, die vorige week nog zijn eerste profcontract bij de lampenclub tekende, offerde zich op om in doel te gaan staan. Koele kikker Vertessen stopte de elfmeter en werd zo de held van zijn ploeg!