Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 1

Juventus start foutloos aan het nieuwe seizoen: Dybala, Higuain en Mandzukic klaren de klus (mét beelden!)

Timothy Collard

Ook in Italië is het nieuwe seizoen op gang getrapt. Titelverdediger Juventus kreeg op speeldag 1 in de Serie A het bezoek van Cagliari. 'De Oude Dame' maakte geen fout en kon - net als vorig seizoen - rekenen op zijn sterke aanvallers.

Halverwege had Juventus zijn schaapjes al op het droge. Mandzukic opende de score met een typische Mandzukic-actie. Randje buitenspel, maar de scheidsrechter liet het spel doorgaan. Opwinding op slag van rust, want Farias miste een elfmeter voor de bezoekers. Juve profiteerde optimaal: in blessuretijd maakte Dybala er met een fraaie goal 2-0 van.

Klus geklaard, en na de pauze kwam Juve nooit meer in de problemen. Rond het uur legde Higuain de eindstand vast op 3-0. En zo start Juventus foutloos aan het seizoen. Wie legt De Oude Dame deze keer iets in de weg?