Carrasco verdedigt ophefmakende transfer naar China: "Doet geen afbreuk aan mijn verlangen om erbij te zijn op het WK"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 17 reacties
Carrasco verdedigt ophefmakende transfer naar China: "Doet geen afbreuk aan mijn verlangen om erbij te zijn op het WK"

Yannick Carrasco trekt dus naar de Chinese competitie en treedt zo in de voetsporen van zijn collega Axel Witsel. Een transfer die toch heel wat wenkbrauwen doet fronsen, maar de 24-jarige flankaanvaller verdedigt zijn beslissing om aan de slag te gaan bij Dalian Yifang.

In een officiële persmededeling klinkt het als volgt: "Net zoals mijn vriend Axel Witsel, maar ook mensen als Hulk en Fabio Capello, wil ik mijn steentje bijdragen aan de ontwikkeling van het voetbal in China. Een land dat trouwens gek is op het spelletje." 

Carrasco kan in China 10 miljoen euro netto per jaar verdienen en tekent in principe een contract voor 6 (!) seizoenen, maar toch blijft hij sportief ambitieus: "Het aanbod is een teken van respect en vertrouwen. Ik krijg de kans om mijn kwaliteiten en toekomst verder te ontwikkelen. Dat ik Europa verlaat, doet geen afbreuk aan mijn ambitie om erbij te zijn op het WK in Rusland. 

Roberto Martínez hoeft zich niet ongerust te maken: "Ik zal er alles aan doen om de bondscoach ervan te overtuigen dat ik 100% klaar ben om komende zomer aan te treden op het WK." Lees HIER meer over de opmerkelijke transfer van Carrasco. 



 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties