Eén van de besten ooit zit nu op de bank bij PSG, trainer verklaart waarom: "PSG is zijn leven"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 6 reacties

Gianluigi Buffon zit op de bank omdat Alphonse Areola al jaren bij PSG zit

Eén van de besten ooit zit nu op de bank bij PSG, trainer verklaart waarom: "PSG is zijn leven"
Foto: © photonews

Gianluigi Buffon is het niet gewend om op de bank te zitten. Bij Juventus was hij onaantastbaar, maar bij PSG heeft hij plaats moeten ruimen voor de 25-jarige Alphonse Areola. Trainer Thomas Tuchel verklaart zijn opvallende keuze.

Ok, Gigi is bijna 41, maar speelde tegen Guingamp nog een dijk van een wedstrijd. Tegen Angers en Nîmes zat hij echter op de bank. "De beslissing om Areola in doel te zetten, is niet definitief. Maar ik heb Alphonse verteld dat hij, naar mijn mening, de nummer één is bij zijn club", aldus Tuchel bij RMC Sport 1.

"Hij speelt hier al sinds de jeugd. PSG is zijn leven en betekent alles voor hem. Hij wil absoluut tonen wat hij in zijn mars heeft en zich bewijzen bij PSG. Dit is een situatie die we moeten respecteren en waarvan we gebruik moeten maken. We moeten trots zijn om zo’n spelers in het team te hebben. Zij zijn het hart en de ziel van PSG."

Grote invloed

Maar Buffon is zeker niet afgeschreven. "Gigi is niet zomaar een speler op de bank. Hij heeft een grote invloed op het team, elke dag opnieuw. Hij zit op de bank omdat Alphonse moet spelen."

"Hij zou gewoon op de bank kunnen zitten, zijn armen kruisen en de match bekijken. Maar dat kan hij niet. Hij communiceert met de spelers en probeert iedereen te helpen. Die kleine details tonen waarom hij zo’n indrukwekkende carrière heeft gehad."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties