De nieuwe jaargang begint vandaag: wat mogen we verwachten van FIFA 19?
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 12 reacties

Wat mogen we verwachten van FIFA 19?

De nieuwe jaargang begint vandaag: wat mogen we verwachten van FIFA 19?
Foto: © SC

Vanaf vandaag is de demo van FIFA 19 beschikbaar op Playstation 4, Xbox One en PC; het volledige spel komt uit op 28 september. Wat mogen we nu verwachten van de nieuwe installatie van het populairste voetbalspel ter wereld?

Nieuwe features

De gameplay zelf krijgt een aantal vernieuwingen: 

  • Active Touch: zorgt voor meer nauwkeurige en realistische balcontroles
  • Dynamische tactieken: meer opties om je ploeg volledig naar je hand zetten
  • 50/50 battles: zorgt voor realistischere duels
  • Getimed afmaken: geeft meer controle over je schoten op doel

Aftrap

Tegen je vrienden spelen kon nog nooit op zoveel manieren. In de 'survival mode' verlies je bijvoorbeeld elke keer een willekeurige speler wanneer je scoort, je kunt instellen om alleen te mogen scoren van buiten de zestien of zelfs om zonder scheidsrechter te spelen.

Ultimate Team

Ultimate Team is en blijft de populairste gamemode op het spel en ook daar komt een vernieuwing. FIFA 19 introduceert 'division rivals', dat de seizoenen van de voorbije jaargangen zal vervangen. Er komen ook nieuwe voetballegendes in de vorm van icons.

Champions League

Waar de fans al jaar en dag naar vragen: de officiële Champions League. Concurrent PES heeft zijn rechten afgestaan en FIFA sprong er meteen op, dus die heerlijke CL-hymne zal in de nieuwe spelmodes te horen zijn.

The Journey

Wie elk jaar speelt, is intussen wel bekend met het verhaal van opkomend toptalent Alex Hunter. In zijn nieuw seizoen tekent hij bij Real Madrid en treedt hij aan in de Champions League.

Stadions

Ten slotte zijn er nieuwe stadions in het spel: meer uit de Spaanse La Liga, de drie promovendi in de Premier League - Wolverhampton, Cardiff City, Fulham - en Tottenham. Heel opvallend, want het stadion is in het echt zelfs nog niet af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties