? Rondje Europa: Balotelli aan het kanon, Leverkusen haalt andermaal uit en Roma hijst zich in top 4

Hannes Van Gael

Niet alleen in België werd er vrijdagavond gevoetbald, ook in Duitsland, Italië en Frankrijk. Hier is een kort overzicht van wat er op de Europese velden is gebeurd.

Beginnen doen we met de Bundesliga. Vorige week verraste Leverkusen door Bayern te kloppen en deze week ging het gewoon op dat elan verder. Bayer 04 overklaste Mainz 05 en het werd maar liefst 1-5. Bij de rust stond het al 1-4 voor de bezoekers. Na tien minuten hadden beide teams al gescoord. Wendell en Quaison stonden op het scoreblad.

Via Havertz, Brandt en Bellarabi trok Leverkusen met een comfortabele voorsprong de rust in. De 1-3 kwam er na een mooie combinatie door het hart van de Mainz-verdediging. In minuut 64 zette Brandt de eindstand op het scorebord.

Ligue 1

Ook in Frankrijk stond er maar een wedstrijd op het programma en ook die affiche leverde een winnaar op. Marseille boekte een 1-2 zege op het veld van Dijon. Marié wees l'OM op achtervolgen aan en Balotelli bracht zijn team weer gelijk. Met nog ruim een kwartier te spelen lukt Ocampos de winning goal.

Door de driepunter klimt Marseille op naar de vijfde plaats in de Franse Ligue 1. Dijon staat nog op een veilige plek, maar voelt de hete adem van Caen, Monaco en Amiens in de nek. Dat trio staat op twee punten achterstand.

Serie A

En tot slot was er nog Chievo Verona tegen AS Roma. De Romeinen gingen de rust in met een dubbele bonus. El Shaarawy en Dzeko waren de schutters van dienst. Na de rust knalde Kolarov nog zijn zesde van het seizoen tegen de touwen.

De vierde plaats is zo opnieuw voor AS Roma, maar AC Milan kan zondag nog haasje over doen. Chievo staat hopeloos laatst met slechts 9 punten op 69.